10º Conferència Espanyola Passivhaus. Saragossa, 25 i 26 Octubre 2018

10º Conferència Espanyola Passivhaus a Saragossa

  • ECCØ notícies

Entre el 25 i el 26 d'Octubre es va celebrar a Saragossa el desè congrés Passivhaus organitzat per la Plataforma de l'edificació Passivhaus (PEP).

Aquest congrés sobre Passivhaus va esdevenir una nova oportunitat per difondre i compartir coneixement entre professionals del sector, l'administració i el gran públic en general també.

Congrés Passivhaus. Punt de trobada de professionals Passivhaus i curiosos.

Centenars d'empreses i professionals del món de la construcció es van donar cita a Saragossa, en dues jornades realment intenses, plenes d'actes i activitats per posar en comú i ampliar els coneixements al voltant del món del Passivhaus i l'arquitectura sostenible.

La fira es va estructurar en tres grans blocs, on ponents especialitzats van desenvolupar i després van debatre a propòsit dels principals temes objecte d'estudi per part del professional Passivhaus.

El primer bloc dedicat al Passivhaus i la rehabilitació energètica en edificis d'ús terciari; hospitals, escoles, residències, edificis d'oficines… Probablement el punt fort i el que va suscitar més interès dels professionals del sector. I és que sovint pensem que el benestar només s'aconsegueix a la pròpia llar, però hem de reflexionar i posar en rellevància que ens passem més hores al dia en el nostre lloc de treball, o estudi que en la nostra llar. I, sense cap dubte, les condicions ambientals dels mateixos repercuteixen directament en la nostra salut i en el nostre rendiment. D'altra banda els consums energètics que consumeixen aquests edificis són en general ingents. Tan sol aplicant algunes de les tècniques passives s'aconseguiria reduir sensiblement aquestes xifres de consum traduint-se, amb el temps, en un estalvi extraordinari en la demanda energètica i en conseqüència, en la factura de la llum.

El segon bloc, no de menor importància, es va centrar en el Passivhaus i rehabilitació energètica en edificis d'ús residencial. Un tema afortunadament cada vegada més usual i demandat pel públic particular a qui li va arribant cada vegada amb més força els ressons que parlen de l'extraordinari estalvi energètic i les millors condicions de vida que proporciona aquest tipus de construcció.

El tercer bloc va girar entorn de les dades en els quals es fonamenta l'estàndard Passivhaus. Xifres que volen reforçar d'una banda el que és ja una evidència; La reducció dràstica de la demanda energètica de qualsevol edifici versus a la construcció emparada pel CTE (codi tècnic de l'edificació). I D'altra banda de les dades econòmiques, indissociables a qualsevol projecte. En aquest cas, les dades econòmiques vénen a recolzar l'evidència que el Passivhaus ve per quedar-se. Ja que el petit sobrecost que suposa construir sota els criteris Passivhaus, és amortitzat amb escreix als pocs anys (menys de 5) en forma d'un extraordinari estalvi econòmic en la nostra factura energètica. A part d'altres beneficis ja coneguts.

A més va haver-hi un espai reservat per a les empreses patrocinadores que van poder exposar a un públic especialitzat els seus productes.

Finalment destacar el sopar “networking” que va tenir lloc la nit del dijous on, si cap, va haver-hi l'oportunitat de fer més contactes, aquesta vegada d'una manera una mica més distesa…

Elena Fortes, Delegada de la Plataforma Passivhaus a la Comunitat Valenciana.

Com no podia ser d'una altra manera, Elena Fortes, delegada de la plataforma Passivhaus en la comunitat valenciana i sòcia fundadora de ECCØ, va estar present com a delegada al nivell més institucional, treballant per la divulgació del estàndar Passivhaus i Enerphit sobretot en les esferes de l'administració pública i en l'obra pública derivada de la mateixa. Sense cap dubte est és un dels grans reptes, la immersió del Passivhaus en l'obra pública, tenint en consideració l'entrada en vigor de la normativa europea en aquesta matèria en la qual s'exigeixen a les institucions que els edificis siguin altament eficients energèticament. Per aquest motiu, les entrevistes van ser intenses, ja que l'interès és mutu.

ECCØ, també va estar present.

Lògicament, ECCØ, també va estar present al congrés. Ens desplacem a Saragossa diversos membres de l'equip, mentre Elena exercia en major mesurada com a representant de la Plataforma, la resta de membres va aprofitar l'oportunitat d'assistir a les conferències i xerrades, visitar els estands de les empreses expositores i en resum fer contactes tant en el dia a dia, com a sobretot en el sopar networking que es va celebrar en dijous nit. Conèixer i ser conegut. Sens dubte la raó de ser d'aquest tipus d'esdeveniments.PEP. Plataforma de l'Edificació Passivhaus
Pots Consultar aquí el web: www.plataforma-pep.org
La Plataforma PEP és una associació que promou i difon l'estàndard Passivhaus a Espanya, formant a tècnics i professionals en edificació, i establint una metodologia de certificació i control Passivhaus a Espanya.
ECCØ Passivhaus. logo peu-footer

BARCELONA

G.V Corts Catalanes, 645. 2º-2ª
08010 BARCELONA
936 345 190
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

VALÈNCIA

C/ Emilio Baró, 5. Pta. 15
46020 VALÈNCIA
625 427 595
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

disseny web: azul460